Hoe goed werken natuurlijke zelfzorgproducten?

Veel mensen gebruiken tegenwoordig natuurlijke producten. Sterker nog, ze geven de voorkeur aan deze boven synthetische. Vooral als het gaat om het behandelen van klachten.

Het gebruik van natuurlijke producten is allang niet meer alleen voor zweverige, geitenwollensokkentypes. Veel producten plakken maar al te graag een labeltje ‘organic’ of ‘pure’ op hun producten.

Waarom kiezen mensen voor natuurlijke producten

Er is een ruim aanbod van allerlei producten, zeker op het gebied van zelfzorg. Wat beweegt ons om juist het natuurlijke product uit het schap te pakken? Mensen voor deze producten, omdat ze minder schadelijk zijn en omdat ze vinden dat deze effectief zijn.

 

Werken natuurlijke zelfzorgproducten écht?

Natuurlijke producten zijn meestal op plantaardige basis. Deze ingrediënten kunnen wel degelijk baat hebben. Veel planten en kruiden staan al eeuwen bekend om de goede werking. Denk maar eens aan valeriaan of kamille bij onrust, of aloë vera tegen zonnebrand.

Toch twijfelen nog veel mensen over het gebruik van deze producten. Ze zijn bang dat het product niet werkt of dat het niet dezelfde verlichting geeft als synthetische producten.

 

Wanneer gebruik je een natuurlijk zelfzorgproduct

Vaak kies je bij vaginale klachten voor een zelfzorgproduct wanneer enkel hygiënische zorg niet volstaat. Denk bijvoorbeeld aan vervelende jeuk die elke keer terugkomt of een onaangename geur die niet weg lijkt te gaan.

Maar deze producten kunnen ook effectief zijn in het voorkomen van aandoeningen zoals Bacteriële Vaginose en een Vaginale Schimmelinfectie. Let bij het kiezen van een zelfzorgproduct op of de werking wetenschappelijk is bewezen, zoals bij de Multi-Gyn producten het geval is.

Het voordeel van deze zelfzorgproducten is dat ze geen schadelijke stoffen bevatten en dat ze voor zover bekend geen bijwerkingen hebben (bij gebruik volgens de gebruiksaanwijzing). En dat je zeker weet dat ze werken! Houden de klachten aan of verergeren ze? Raadpleeg dan altijd een arts.