Wist je dat de vagina minder diep is dan jij denkt!

Grappig eigenlijk dat de meeste vrouwen geen idee hebben hoe diep hun vagina eigenlijk is. Wat denk jij? Is deze 5, 8, 15 óf zelfs 20 centimeter diep? Veel vrouwen antwoorden dat het minimaal 15 centimeter moet zijn.

Toch zal het echte antwoord je misschien verbazen. De werkelijke diepte is namelijk gelijk aan dat van de gemiddelde wijsvinger, 8 centimeter. Waardoor komt het dat vrouwen denken dat de vagina veel dieper is?

Zeer rekbare slijmvliezen

De vagina bestaat uit een soort ‘buis’ met rekbare slijmvliezen, vergelijkbaar met de mond. Als je opgewonden raakt ontspannen de spieren rond deze buis zich. Hierdoor is geslachtsgemeenschap plezierig. Ook tijdens de bevalling merk je hoe rekbaar deze slijmvliezen werkelijk zijn.

 

Diepte van de vagina: de fabels!

Bij de diepte van de vagina denken veel vrouwen aan de lengte van het mannelijke geslachtsdeel, deze moet immers passen. Ook seksspeeltjes en zelfs vaginale douches hebben een aanzienlijke lengte. Hierdoor is het niet vreemd dat je vanzelf gaat denken dat de diepte van de vagina hier niet teveel van afwijkt.

Vaak wordt bij deze producten echter geen rekening gehouden met de anatomie van de vagina. Ook wordt de lengte van de penis vaak als uitgangspunt gebruikt bij het ontwerp.

Daarnaast zijn er vrouwen die denken dat ze, doordat de vagina zo diep is, iets erin kwijt kunnen raken. Dit is echter niet mogelijk omdat de baarmoederhals de vagina afsluit. Tampons, condooms en speeltjes kunnen hier niet doorheen.