Helpt een dieet echt tegen Candida? - Multi-Gyn Nederland

Helpt een dieet echt tegen Candida?

Er zijn veel vrouwen die geregeld last hebben van een vaginale schimmelinfectie, ook wel Candida genoemd. Sommige vrouwen zitten om de haverklap bij de huisarts voor een middeltje om hen van die vervelende jeuk af te helpen.

Maar het liefste zouden we deze willen voorkomen! Geen wonder dat het zogenoemde anti-Candida dieet aan populariteit wint. Als je je hier aan houdt, zo beloven ze, krijg je nóóit meer schimmelinfectie. Maar is dat ook echt zo?

Hoe werkt het anti-candida dieet

De gist Candida albicans veroorzaakt een vaginale schimmelinfectie, ook wel Candida genoemd. Wanneer dit gist de gelegenheid krijgt om zich in korte tijd te vermenigvuldigen en doordringt in bijvoorbeeld de slijmvliezen, ontstaat er een schimmelinfectie. Dit komt niet alleen in de vagina voor, maar ook in de mond, huid en in het bloed.

Dit gist voedt zich met suiker. Het anti-Candida dieet gaat er vanuit dat je door het wegnemen van geraffineerde suikers, waaronder zuivel en fruit, de gist zich niet meer kan voeden. Hiermee voorkom je een Candida infectie.

Het anti-candida dieet is nooit wetenschappelijk bewezen

Hoe zaligmakend het ook klinkt, het is nooit wetenschappelijk bewezen dat het anti-Candida dieet ook écht werkt. Sterker nog, de meeste anti-Candida diëten zijn onvolwaardig. Dat betekent dat je belangrijke voedingstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen mist als je dit dieet volgt.

Het klopt overigens wel dat suiker een belangrijke voedingsbron is voor Candida. Minder suiker eten kan daarom wel degelijk effect hebben. Echter het schrappen van belangrijke voedingsbronnen als, fruit en zuivel is niet gezond

Vaginale schimmelinfectie voorkomen

Een goede vaginale hygiëne is een eerste stap om Candida te voorkomen. Bij een gezonde vagina is de kans op klachten veel kleiner. Was de vagina nooit met zeep, maar gebruik lauw warm water of een mild product. Daarnaast is het goed om ter voorkoming van Candida de vaginale flora in stand te houden met een product dat de goede lactobacillen voedt.

Multi-Gyn FloraPlus behandelt niet alleen vaginale schimmelinfecties, maar verlicht ook de symptomen en voorkomt terugkerende schimmelinfecties.

  • Behandelt vaginale schimmelinfecties
  • Verlicht jeuk en irritatie
  • Optimaliseert de pH waarde van de vagina
  • Ondersteunt een gezonde vaginale flora)

Klik hier om meer te lezen over een vaginaal dieet.

LiquiGel Multi-Gyn FloraPlus • Behandelt vaginale schimmelinfecties
• Verlicht jeuk en irritatie binnen 15 minuten
Koop FloraPlus Verlichting van jeuk, irritatie en
witte brokkelige afscheiding
Multi-Gyn FloraPlus
Product Overview Multi-Gyn Producten Bekijk alle producten en vind
het product dat bij jou past.
Bekijk producten Multi-Gyn biedt verschillende producten voor
je intieme gezondheid en verzorging
Multi-Gyn producten