Kan ik een vaginale infectie krijgen van vieze wc-brillen? - Multi-Gyn Nederland

Kan ik een vaginale infectie krijgen van vieze wc-brillen?

Twee op de drie Nederlanders hangt boven de wc-bril omdat ze het vies vinden om erop te gaan zitten. Vooral bij toiletten op het werk, in de trein of in een café.

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat ze een ziekte kunnen oplopen als ze op een vieze wc-bril gaan zitten. Vooral onder vrouwen leeft de overtuiging dat ze hier vaginale klachten van kunnen krijgen. Maar is dit terecht?

Hoe schoon is een wc-bril

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kun je in theorie allerlei ziektes oplopen via een vieze wc-bril. De kans daarop is echter heel erg klein. Om bijvoorbeeld besmet te raken met een infectie, zou het virus aan de wc-bril moeten zitten en dan ook nog eens je lichaam binnendringen. En dat binnendringen kan alleen via je mond of via bloedcontact.

Het is dus mogelijk om een SOA, hepatitis B of een of andere infectie op te lopen via de wc-bril. Maar zeg nou zelf, hoe groot is de kans dat je met je handen over de wc-bril wrijft en vervolgens in je mond stopt. Of dat je met een wond aan je billen op de wc-bril gaat zitten. Bovendien overleven virussen niet lang op een wc-bril. De bovenkant van een wc-bril is zelfs relatief schoon te noemen!

Volgens onderzoek is het aantal bacteriën dat op een wc-bril zit, kleiner dan het aantal op de greep van een winkelwagentje.

Hoe kan ik een vaginale infectie wél voorkomen?

Het is dus niet nodig om bang te zijn om een infectie op te lopen via de wc-bril. De kans dat dat gebeurt is heel erg klein. Vaginale infecties voorkom je door een goede intiem hygiëne, vaak in combinatie met een middel dat de flora in stand houdt, zoals Multi-Gyn ActiGel.

Was je vagina nooit met zeep, maar gebruik lauw warm water of een product dat is afgestemd op het behoud van de natuurlijke balans van de vagina.

ActiGel Multi-Gyn ActiGel • Behandelt bacteriële vaginale ongemakken
• Vermindert onaangename geur en afscheiding
Koop ActiGel Vermindert onaangename geur
en afscheiding
Multi-Gyn ActiGel
FloraPlus Multi-Gyn FloraPlus • Behandelt vaginale schimmelinfecties
• Verlicht jeuk en irritatie
Koop FloraPlus Verlichting van jeuk, irritatie en
witte brokkelige afscheiding
Multi-Gyn FloraPlus
FemiWash Multi-Gyn FemiWash • Milde dagelijkse intiemhygiëne
• Natuurlijk en verzorgend
Koop FemiWash Voor een milde, zeepvrije en
verzorgende intieme hygiëne
Multi-Gyn FemiWash

Comments are closed.