Waarom heb ik altijd een vaginale infectie op vakantie?

Je kijkt er al héél lang naar uit, de vakantie! Even heerlijk tot rust komen in een warm land. Na een paar dagen op je vakantiebestemming krijg je ineens vreselijk last van vaginale klachten. Jeuk, branderigheid of stinkende afscheiding. Het zijn slechts een aantal voorbeelden van problemen die op reis kunnen ontstaan.

In het buitenland ga je liever niet naar een arts, maar je wil wel graag van je klachten af. Waarom krijg je last van vaginale klachten op vakantie én hoe kom je er zo snel mogelijk vanaf!

Vaginale klachten op vakantie

Op vakantie zit je in een andere omgeving dan thuis. Je draagt andere kleding, het is wellicht wat warmer en broeieriger, en je bent vaker te vinden in zwembaden of in de zee. Heerlijke omstandigheden natuurlijk, zeker voor de slechte bacteriën en schimmels in de vagina.

Door de warmte en de vochtigheid door bijvoorbeeld natte badkleding kunnen zij groeien. Hierdoor ontstaat een onbalans in de vagina dat kan leiden tot aandoeningen als Bacteriële Vaginose of een vaginale schimmelinfectie.

Gelukkig kan je deze en de bijbehorende klachten helpen voorkomen!

 

Hoe kan ik vaginale klachten op vakantie voorkomen?

De hele dag in een zwembad dobberen in de zon is heerlijk ontspannen. Zeker wanneer het heet is! Maar zwembadwater is voor je vagina niet al te best. Het water komt ook in je vagina en kan daar de balans verstoren.

Dit geldt ook voor bubbelbaden en voor het water uit de zee. Natuurlijk zal dit je er niet van weerhouden om lekker te zwemmen op je vakantie, maar zorg er wel voor dat je je vagina de zorg geeft die ze nodig heeft. Juist op vakantie!

Zorg dat je de intieme zone altijd goed afdroogt na het zwemmen en trek natte badkleding zo snel mogelijk uit. Was de vagina met lauw warm water of met een speciale zeepvrije wash.

Daarnaast is het goed om een gel te gebruiken die de vaginale flora in balans houdt. Zo kan je heerlijk genieten van je vakantie, zonder vervelende klachten!

Comments are closed.