Branderige vagina - Multi-Gyn Nederland

Branderige vagina behandelen en voorkomen

Een branderig gevoel in de vagina kan ontstaan tijden het vrijen, plassen of door het gebruik van zeephoudende producten. De schaamlippen zijn vaak rood en gezwollen. Ook kan er jeuk en pijn ontstaan. Een branderig gevoel kan zowel in de vagina als op de vulva ontstaan.

Oorzaken van een branderige vagina

Een branderig gevoel kan verschillende oorzaken hebben:

  • Uitwendige irritatie
  • Slechte vaginale hygiëne
  • Vaginale schimmelinfectie
  • Blaasontsteking (pijn bij het plassen)

Een vaginale infectie kan een brandend gevoel veroorzaken. Een van de meest voorkomende is een vaginale schimmelinfectie. Deze herken je aan een dikke, wit gekleurde brokkelige afscheiding en vaginale jeuk.

Een branderig gevoel bij vaginale droogheid

Ook vaginale droogheid kan een branderige vagina veroorzaken. Vaginale droogheid ontstaat wanneer de vagina niet voldoende afscheiding aanmaakt. Dit komt vaak voor bij vrouwen in de overgang en wordt veroorzaakt door een hormonale schommeling. Maar ook jongere vrouwen hebben hier last van.

Vaginale droogheid zorgt voor veel ongemak tijdens het vrijen. Als de vrouw opgewonden raak scheidt de vagina een natuurlijk glijmiddel af dat het vrijen plezierig maakt.

Bij een droge vagina kan het weefsel tijdens het vrijen geïrriteerd raken waardoor een branderig gevoel ontstaat. Als dit het geval is kan je het kiezen voor een gel die werkt als glijmiddel.

Een slechte vaginale verzorging en medicijngebruik kunnen ook een branderig gevoel veroorzaken. Maar het kan ook een medische oorzaak hebben. Pijn bij het plassen kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een blaasontsteking. Externe klachten kunnen ontstaan door synthetisch ondergoed, of door irritatie tijdens het sporten of na het ontharen.

Een branderige vagina behandelen met Multi-Gyn:

Een branderig gevoel kan onder andere ontstaan door irritatie, een vaginale schimmelinfectie of droogheid. Bij Multi-Gyn hebben wij verschillende producten die deze oorzaken aanpakken.

FloraPlus Multi-Gyn FloraPlus • Behandelt vaginale schimmelinfecties
• Verlicht jeuk en irritatie
Koop FloraPlus Verlichting van jeuk, irritatie en
witte brokkelige afscheiding
Multi-Gyn FloraPlus
LiquiGel Multi-Gyn LiquiGel • Behandelt vaginale droogheid
• Werkt direct bevochtigend en stimuleert de natuurlijke bevochtiging
Koop LiquiGel Behandelt en verlicht vaginale droogheid Multi-Gyn LiquiGel