Help, ik heb een lelijke vagina! - Multi-Gyn Nederland

Help, ik heb een lelijke vagina!

Veel vrouwen zijn onzeker over hun vagina. Vaak wordt deze onzekerheid veroorzaakt door vervelende klachten als jeuk, onaangename geurtjes en overmatige afscheiding. Maar ook de looks kunnen een bron van schaamte zijn.

Deze vrouwen vragen zich af of hun vagina wel normaal is. Of ze vinden hun vagina zelfs lelijk. Dit komt veelal doordat we een vertekend beeld hebben van hoe onze vagina eruit hoort te zien.

Wat is een normale vagina?

Vagina’s zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Maar de enige beelden van vagina’s die we zien zijn die uit erotische blaadjes en films. Deze zien er vrijwel allemaal hetzelfde uit. Hierdoor is er een vertekend beeld ontstaan van hoe een vagina eruit hoort te zien.

Een normale vagina bestaat namelijk niet! Elke vrouw is anders en dat geldt ook voor de vagina. Sommige vrouwen hebben grotere schaamlippen en bij andere steken de binnenste schaamlippen verder uit.

Er zijn op de wereld maar weinig vrouwen die een vagina hebben die er precies zo uitziet als in de film!

Great Wall of Vagina

Als je meer realistische foto’s van vagina’s wilt zien, dan moet je zeker een kijkje nemen bij de Great Wall of Vagina. De Britse kunstenaar Jamie McCartney maakte 10 panelen met afdrukken van 400 vagina’s van vrouwen tussen de 18 en 76 jaar. Met dit werk wil McCartney laten zien dat alle vagina’s anders zijn, net zo verschillend als gezichten.

McCartney hoopt dat dit werk helpt om vrouwen bewust te maken dat geen enkele vagina hetzelfde is en dat dat volkomen normaal is. En inderdaad, als je de foto’s van het kunstwerk bekijkt zie je dat er geen hetzelfde is.

Wat vinden de mannen ervan?

Waarom zou je als vrouw een ‘perfecte’ vagina willen? Er zijn nauwelijks mensen die een partner kiezen op basis van het uiterlijk van hun geslachtsdeel. Om de vaginale looks maakt niemand zich druk.

Heb je daarnaast ooit van een bedpartner gehoord dat je vagina lelijk is? De kans is klein dat het antwoord op deze vraag ‘ja’ is. Dus dames, onzeker zijn over je vagina is nergens voor nodig. Er is namelijk geen standaard. Geen enkele vagina is hetzelfde!