Onaangename (vis) geur - Multi-Gyn Nederland

Onaangename vaginale (vis)geur – oorzaken

Elk mens heeft zo zijn eigen lichaamsgeur. Sommige geuren zoals zweet of een stinkende adem kunnen ongemakkelijke situaties veroorzaken. De laatste jaren zijn vrouwen bewuster geworden van vaginale verzorging. Een sterk ruikende vagina is vaak niet het gevolg van een slechte hygiëne, maar van een bacterieel probleem.

Je lichaam tijdens de menopauze

  • Onaangename (vis) geur
  • Grijs-gekleurde afscheiding
  • Branderigheid
  • Jeuk

Wat is een normale geur?

Elke vagina heeft een unieke geur. Vaak kan deze wat zurig ruiken. Dit wordt veroorzaakt door de lactobacillus bacterie die van nature in de vagina voorkomt. Niks om je voor te schamen, want het is volkomen normaal.

Als de geur sterker en onaangenaam wordt is er vaak iets aan de hand. Een sterke geur (visgeur) gaat meestal gepaard met een veranderde afscheiding en jeuk. Dit kan duiden op Bacteriële Vaginose (BV).

Hoe komt het dat mijn vagina naar vis ruikt?

Een sterke visgeur wordt veroorzaakt door Bacteriële Vaginose. Dit ontstaat als de natuurlijke vaginale flora uit balans raakt. Hierdoor krijgen de slechte bacteriën de overhand op de goede, waardoor een toename in afscheiding ontstaat (vaak grijs van kleur) in combinatie met een onaangename geur.

Zorg dat je Bacteriële Vaginose altijd behandelt met een product dat de goede vaginale bacteriën niet aantast. Anders bestaat de kans dat de infectie terugkeert.

Kan ik de nare geur voorkomen?

Bacteriële Vaginose is te voorkomen door de vaginale flora te beschermen en in stand te houden. Het is belangrijk om nooit zeep te gebruiken bij het wassen van de vagina, omdat dit de natuurlijke zuurgraad aantast. Vaak is het reinigen met (lauw) water voldoende. Als je je vagina dieper wilt reinigen, bijvoorbeeld na de menstruatie, kan je kiezen voor een vaginale douche.

Multi-Gyn ActiGel bij een onaangename (vis) Geur

Wereldwijd gebruiken veel vrouwen Multi-Gyn ActiGel voor het verlichten van vervelende klachten als jeuk, afscheiding en een onaangename geur.

ActiGel Multi-Gyn ActiGel • Behandelt bacteriële vaginose
• Vermindert onaangename geur en afscheiding
Bestel Multi-Gyn ActiGel Vermindert onaangename geur
en afscheiding
Multi-Gyn ActiGel
Product Overview Multi-Gyn producten Bekijk alle producten en vind
het product dat bij jou past.
Bekijk producten Multi-Gyn biedt verschillende producten
voor je intieme gezondheid en verzorging
Multi-Gyn producten