Brokkelige afscheiding

Vaginale afscheiding is volkomen normaal. Elke vrouw zal er in haar leven mee te maken krijgen. Bij een gezonde vagina varieert de kleur van de afscheiding van doorzichtig wit tot lichtgeel. De textuur kan waterig of dik zijn.

De afscheiding is voor elke vrouw anders en verandert onder invloed van hormonen en de cyclus. Wanneer afscheiding afwijkt van wat je gewend bent en bijvoorbeeld brokkelig is, kan er iets aan de hand zijn.

Wat betekent brokkelige afscheiding?

Wanneer vaginale afscheiding wit en brokkelig is en gepaard gaat met jeuk, kan er sprake zijn van een vaginale schimmelinfectie, ook wel Candida genoemd. Dit ontstaat wanneer de Candida albicans-schimmel in de vagina overheerst.

Van nature komen er allerlei bacteriën en schimmels voor in de vagina. Ze houden elkaar in evenwicht. Soms raakt dit evenwicht verstoord en dan gaat een bepaalde schimmel overheersen.

De meest voorkomende vaginale infectie is Bacteriële Vaginose (BV). Dit wordt veroorzaakt door schadelijke bacteriën die de overhand krijgen op goede (lactobacilllen). BV komt zelfs vaker voor dan een vaginale schimmelinfectie.

Er ontstaat dan een vaginale schimmelinfectie. Dit komt voor bij ongeveer 75% van de vrouwen. Candida is niet gevaarlijk en is heel eenvoudig te behandelen.
Er zijn verschillende producten waarmee je een schimmelinfectie kunt verhelpen. Gebruikt een middel dat tevens de vaginale flora stimuleert.

 

Voorkom brokkelige afscheiding!

Een vaginale schimmelinfectie ontstaat door een verstoorde vaginale flora. De flora kan verstoord raken door bijvoorbeeld het wassen van de vagina met water en zeep, door medicijngebruik, hormonale veranderingen of een verminderde weerstand.

Om Candida te voorkomen is het belangrijk om de vagina goed te verzorgen en dagelijks te wassen met water, milde zeepvrije producten of met een milde intieme wash. Vermijd ook strak zittende en synthetisch ondergoed.

Een vaginale schimmelinfectie is niet gevaarlijk en goed te behandelen. Kies hiervoor een natuurlijk product dat de vaginale flora ondersteunt.

 

Vaginale Schimmelinfectie behandelen, ons advies:

Multi-Gyn FloraPlus